ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για πρώτη φορά τηλεσυνεδρίαση για βουλευτές

Για πρώτη φορά τηλεσυνεδρίαση για βουλευτές
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Πρεμιέρα για τις τηλεσυνεδριάσεις σήμερα στη Βουλή

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής σε βουλευτές που δεν μπορούν για υγειονομικούς λόγους να βρίσκονται στην αίθουσα.

Στη συζήτηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 13ης Απριλίου που αφορά στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας περίπου 25 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών και θα τοποθετηθούν μέσω του υπολογιστή τους.

Η επιτροπή που συζητά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου συνεδριάζει στην αίθουσα της Ολομέλειας που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Πρώτος συνδέθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης που αναρωτήθηκε αν ακούγεται. "Πεντακάθαρα, σας βάζω και χρόνο", σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Οικονόμου. Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασής του, κάτι ακούστηκε με τον κ. Οικονόμου να σχολιάζει: "Να κλείσουμε τα μικρόφωνα γιατί ακούμε και τις δουλειές του σπιτιού…"!!

Επί της ουσίας πρόκειται για μια γενική πρόβα, καθώς οι «τηλεσυνεδριάσεις» βουλευτών όπως έχει ειπωθεί θα θα επεκταθούν και στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας κατά την άσκηση του νομοθετικού έργου.

Μέσω τηλεδιάσκεψης έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί φορείς σε συνεδριάσεις επιτροπών στην αίθουσα της Γερουσίας

Στην αίθουσα της Ολομέλειας σύμφωνα με τις υποδείξεις της υγειονομικής υπηρεσίας μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 60 βουλευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ