Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον νέο ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την οποία τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν η ολοένα αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν ο προγραμματισμός του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, καθώς και συναντήσεων τόσο στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς και του σχήματος 3+1, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, χωρών με αντίστοιχα επιδημιολογικά δεδομένα.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα και επαναβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σημείωναν οι ίδιες πηγές.
H ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στην Χίο
08:10
Vestitel: Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ και επέκταση της παρουσίας της στην Ελλάδα
08:07
Ρομπότ εξερευνούν σήραγγες λάβας για να εξασφαλίσουν μελλοντικά καταφύγια στη Σελήνη και τον Άρη
08:01
«Τίποτα δεν άλλαξε στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ», λένε τα αδέλφια της στο Κογκρέσο
08:00