ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως στο CNN Greece: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία

Κεραμέως στο CNN Greece: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητά από τους δήμους την επιτάχυνση εφαρμογής των μέτρων για τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε πως ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν.

Σε ερώτηση του CNN Greece προς την κ. Κεραμέως, ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που ένας μεγάλος αριθμός μαθητών του δημοτικού δεν επιστρέψει στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας απάντησε πως είναι πολύ κρίσιμο είναι επανέλθουν στο φυσικό τους χώρο -το σχολείο- οι μαθητές.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία», προσέθεσε η κ. Κεραμέως. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, στα γυμνάσια και στα λύκεια το ποσοστό των μαθητών που επέστρεψαν φτάνει το 60% με 70% και όσον αφορά στα δημοτικά που θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου οι εκτιμήσεις είναι ανάλογες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το αν είναι επαρκές μέτρο η ρύθμιση και πώς θα προστατευθεί ο δημόσιος χώρος, δήλωσε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και η συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης γι’ αυτό και τα μέτρα που ελήφθησαν είναι ισορροπημένα και κοινωνικά υπεύθυνα.

«Δίνουμε τη δυνατότητα να διπλασιαστεί ο χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα αλλά υπάρχει υποχρέωση για 1,5 μέτρα διάδρομο για τους πεζούς και να μην κλείνουν οι διαβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν τα μέτρα και θα υπάρχουν πρόστιμα για όσους τα παραβιάσουν. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ζητήσει από τους δήμους να επιταχύνουν την εφαρμογή των μέτρων ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και βάσει των όσων ορίζει ο νομοθέτης.

«Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα και πεζοδρόμησης για κάποιες ώρες, σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με την αστυνομία, ώστε να εξυπηρετηθούν τα καταστήματα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση του CNN Greece αν είναι ατυχής η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ ΕλλάδαςΤουρκίας για λίγες δεκάδες μέτρα, ανέφερε πως έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις για το περιστατικό και από τον αρμόδιο υπουργό σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του αλλά τα σύνορα δεν αλλάζουν και πως η Ελλάδα κάνει ό,τι κρίνεται αναγκαίο για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ