Συνάντηση Κουμουτσάκου - Πάιατ: Σχεδόν 3 εκατ. από τις ΗΠΑ για ασυνόδευτους ανηλίκους και κορωνοϊό
Σε 2,9 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η οικονομική βοήθεια που θα προσφέρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη στήριξη των νησιών ενάντια στην πανδημία του covid 19, όπως δήλωσαν, μετά τη συνάντησή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Τζιανλούκα Ρόκκο.
Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η συνεισφορά θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Ο κ. Πάιατ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι:
«οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι εταίροι μας στην ΕΕ, αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα φέρει ένα βάρος για λογαριασμό της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας και αξίζει όλη την υποστήριξη που μπορούμε να παρέχουμε».
ΝΑΤΟ για Ισπανία: «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών» - Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters
16:53
Χέγκσεθ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν «δώρο στον κόσμο»
16:41
Άγιος Δημήτριος: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις φίλοι του 20χρονου - Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δευτέρα
16:33
Σταύρος Παπασταύρου στο CNN Greece: H επιτυχία της ΔΕΗ, είναι επιτυχία της Ελλάδος
16:30