ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Φίλη για «διαρροή απόρρητων στοιχείων μαθητών και εκπαιδευτικών»

Καταγγελία Φίλη για «διαρροή απόρρητων στοιχείων μαθητών και εκπαιδευτικών»
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είχαν στη Βουλή Νίκη Κεραμέωςκαι Νίκος Φίλης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό να καταγγέλλει διαρροή απόρρητων στοιχείων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών και συγκεκριμένα «2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία, ώρα παραμονής στο τηλεμάθημα ακόμη και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών».

Κατέθεσε μάλιστα, το στικάκι με τα στοιχεία στη Βουλή, καλώντας την υπουργό Παιδείας να διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων και πως μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι οχυρωμένοι. Σημείωσε δε, πως εάν η Νίκη Κεραμέως το γνωρίζει αλλά το αποκρύπτει είναι «έγκλημα» και παραβίαση του Συντάγματος και της νομοθεσίας.

Επιφυλάχθηκε να απαντήσει η υπουργός Παιδείας, η οποία δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα, για το οποίο -όπως είπε- δεν έχει ενημέρωση. Επί της ουσίας της ερώτησης, απέρριψε τις αιτιάσεις Φίλη ότι το 61% των μαθητών δεν συμμετέχει στα μαθήματα αυτή την περίοδο κι ότι είναι άδεια τα ανοιχτά σχολεία.

«Έχετε απέχθεια για οτιδήποτε άπτεται του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε η κ. Κεραμέως και αναφερόμενη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είπε πως εάν είχαν υιοθετηθεί οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοποίηση των δημόσιων φορέων περισσότεροι από 1 εκατ. Μαθητές θα ήταν στο σκοτάδι.

«Στους δημόσιους φορείς στραφήκαμε, αλλά το σύστημα μπορούσε να "σηκώσει" μόνον 500 χρήστες ταυτόχρονα κι η χώρα έχει 1,4 εκατ. μαθητές, αυτή είναι η σοβαρή εναλλακτική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θα αφήνατε στο σκοτάδι 1,4 εκατ. μαθητές», είπε η κ. Κεραμέως. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολέμησε εξαρχής λυσσαλέα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, χωρίς να προτείνει λύσεις κι ότι διαφώνησε ακόμη και με το άνοιγμα των σχολείων με στελέχη του να λοιδορούν τον κ. Τσιόδρα και διερωτήθηκε αν αυτό που ήθελε ήταν να μείνουν τα παιδιά στο σκοτάδι για έξι μήνες.

«Ντροπή» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης τα όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τους δημόσιους φορείς και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα στοιχεία που έδωσε.

Στη δευτερολογία της η Νίκη Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κια για τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, λέγοντας ότι αντί να συμβάλλει με προτάσεις καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ