ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακομματική επίθεση για το «ξήλωμα» Σφακιανάκη

Διακομματική επίθεση για το «ξήλωμα» Σφακιανάκη
Ο Μανώλης Σφακιανάκης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Διακομματικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση για την καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον οποίο ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αποκάλεσε «δημοσιοσχεσίτη».

«Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρουν σε κοινή τους ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΝΔ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι.

Οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση «καρατόμησης» του κ. Σφακιανάκη, δεν αφορά απλά το πρόσωπο, αλλά «αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τον άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας της κυβέρνησης, καθώς αντικαθιστά από ένα τόσο νευραλγικό πόστο ότι καλύτερο διαθέτει». Σημειώνουν ακόμη, ότι σε μια εποχή, που το διαδίκτυο επεκτείνεται ραγδαία δημιουργώντας, μαζί με τις ευκαιρίες, και νέες προκλήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και, ιδίως, των παιδιών, η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποδυναμώνει διακυβεύοντας την ασφάλεια όλων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Ζητούν από την κυβέρνηση να εξηγήσει τους λόγους απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη, υποστηρίζοντας ότι πραγματικός λόγος δεν υπάρχει και απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα στην απόλυτη παρακμή. «Εκτός και αν υπάρχει και άλλη σκοπιμότητα της κυβέρνησης: μετά την προσπάθεια άλωσης του τηλεοπτικού πεδίου και, εν συνεχεία του ραδιοφωνικού, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου. Άλλωστε, ο Αν. Υπουργός κ. Βερναδάκης δήλωσε δημόσια (15-02-2016) ότι «Μια από τις μεγάλες παθογένειες [της Δημοκρατίας] είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ