ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου την Τετάρτη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου την Τετάρτη
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα και γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε ενημερώσει την κυρία Σακελλαροπούλου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οικονομική διάσταση της πανδημίας. Σε συζήτηση, κατά την έναρξη της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι:

«Πολύ χαίρομαι που σας επισκέπτομαι για πρώτη φορά δια ζώσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει, προφανώς, πολλές φορές και τηλεφωνικά, αλλά και μέσω skype, για να μπορέσω να σας ενημερώνω για τις εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης την οποία δίνουμε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αλλά η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί -και με θεσμικό τρόπο- τη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτής της μεγάλης μάχης την οποία δίνουμε. Όπως γνωρίζετε, από σήμερα προχωράμε πια στη σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας και της οικονομίας από τον ασφυκτικό κλοιό των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβάλλαμε τις τελευταίες εβδομάδες και στα οποία πρέπει να τονίσω ότι οι Έλληνες πολίτες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και με πάρα πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε αναφέρει πως:

«Νομίζω ότι ο καθένας από τη μεριά του ανέδειξε το καλύτερο στοιχείο που όφειλε εδώ. Είχαμε και άλλα θετικά όπως, για παράδειγμα, τα μεγάλα βήματα στην ψηφιακή τεχνολογία που είδαμε. Προσπάθησα αυτές τις μέρες να σκεφτώ ακριβώς τα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε απ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε κι εμείς και η ανθρωπότητα περνάει βέβαια και συνεχίζει. Και νομίζω αυτό που γράφτηκε κατά κόρον ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή, διότι σώθηκαν ζωές και καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε -πραγματικά κάθε μέρα παρακολουθεί κανείς στον ξένο Τύπο- και νομίζω ότι αυτή η επιτυχία έφερε τα μέτρα χαλάρωσης που αναφέρετε, ότι μπορούμε δηλαδή από σήμερα να προσπαθούμε, γιατί αυτό εξαρτάται από τη συνεχή επίδειξη ωριμότητας που επισημάνατε κι εσείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ