ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Δεν είναι ώρα για παιχνίδι ευθυνών, λέει ο Μητσοτάκης

Προσφυγικό: Δεν είναι ώρα για παιχνίδι ευθυνών, λέει ο Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μήνυμα πως η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και πως το προσφυγικό είναι πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μια χώρα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Σε δήλωσή του στα ξένα Μέσα ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και πως το προσφυγικό δοκιμάζει τις βασικές αξίες της Ευρώπης.

«‎Δεν είναι η ώρα για παιχνίδι ευθυνών και το να δείξεις ποιος φταίει» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως και η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά κρίσιμων επαφών και σε λίγη ώρα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τους Πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Ντολ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επισημάνει στους εταίρους, όπως έκανε και χθες στις επαφές που είχε με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ανάγκη να αναλάβουν και τα άλλα κράτη, τόσο της ΕΕ όσο και η Τουρκία, τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος συναντήθηκε χθες μεταξύ άλλων με τους κκ. Γιούνκερ, Αβραμόπουλο και Μοσχοβισί δεν κρύβει την ανησυχία του για τις ακραίες φωνές που κάνουν λόγο για κλείσιμο συνόρων, ενώ και τα μηνύματα που έχει για τη στάση των εταίρων απέναντι στο χώρα μας όσον αφορά τα οικονομικά δεν φαίνεται να είναι και πολύ θετικά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ πάντως αργά χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στις Βρυξέλλες εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «όποτε και αν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει» καθώς όπως είπε «υπάρχει αλλαγή του δημοσκοπικού χάρτη σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ