ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεγκλήσεις Πολάκη – Μπαργιώτα για ερώτηση που δεν απαντήθηκε στη Βουλή

Αντεγκλήσεις Πολάκη – Μπαργιώτα για ερώτηση που δεν απαντήθηκε στη Βουλή
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Οργισμένη απάντηση στις καταγγελίες του βουλευτή του Βουλευτή του Ποταμιού κ. Μπαργιώτα, ότι έπινε φραπέ αντί να του απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης.

Σε σκληρό ανακοινωθέν που έχει τίτλο: «η διαπλοκή, τα θιγόμενα συμφέροντα στην Υγεία και... η λάσπη του κου Μπαργιώτα», αναφέρεται:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή.

Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας.

Είναι σαφές ότι στις όχθες του Ποταμιού, λόγω πτώσης της «στάθμης» του, η λάσπη περισσεύει. Φυσικά, στόχος της λάσπης, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι το νομοσχέδιο για την Υγεία, καθώς και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών, η οποία θα βγάλει το μακρύ χέρι της διαπλοκής μέσα από την τσέπη του Ελληνικού Λαού».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος Υγείας του κόμματος Κώστας Μπαργιώτας είχε επισημάνει ότι: «Ο Πολάκης ανέβαλε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης και έπινε καφέ στο καφενείο της Βουλής αντί να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών... Συστηματικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία».

;Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μπαργιώτα στην... απάντηση του κ. Πολάκη. Όπως αναφέρει ανακοινωθέν του βουλευτή του Ποταμιού, ο κ. Πολάκης, επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που καταγγείλαμε.

"Πιο συγκεκριμένα, πως αντί να βρίσκεται στην αίθουσα, βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής την ώρα της προγραμματισμένης από καιρό συζήτησης για τις ΜΕΘ, την οποία συστηματικά αποφεύγει. Ο κ. Πολάκης επιδεικτικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σήμερα, λέει, τον έπιασε η ΠΟΕΔΗΝ στον ύπνο και πήγε για καφέ. Τις προηγούμενες τέσσερις φορές τι συνέβη άραγε; Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μόλις βρει χρόνο να περάσει και από την αίθουσα της Βουλής".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ