ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής: Σημαντική η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής: Σημαντική η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

Στην ατζέντα της Συνόδου νούμερο ένα ζήτημα είναι το προσφυγικό και το θέμα της μετανάστευσης, τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

“Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και η καταπολέμηση του δουλεμπόριου. Πρέπει να βρούμε μεθόδους για το πώς, ιδιαίτερα οι πρόσφυγες από τη Συρία, θα μπορούν με νόμιμο τρόπο να έρχονται στην Ε.Ε.”, υπογράμμισε η καγκελάριος

“Δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει η συνάντηση των 11 χωρών για το προσφυγικό, λόγω των γεγονότων στην Άγκυρα. Θα συνεχίσουμε την εντατική προσπάθεια”, τόνισε.

“Θα συζητήσουμε τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ξεκάθαρο ότι θα προσπαθήσουμε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ε.Ε., καθώς αυτό είναι προς όφελος των πολιτών της”, τόνισε η καγκελάριος αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ενός Brexit.

“Η λύση η οποία θα δοθεί στο προσφυγικό να είναι λύση στην οποία θα συμφωνήσουν και οι 28 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, ανέφερε, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην Τουρκία για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην πρωτεύουσά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ