ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Πότε ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα – Θα καταγράφεται το ιατρικό ιστορικό τουριστών

Θεοχάρης: Πότε ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα – Θα καταγράφεται το ιατρικό ιστορικό τουριστών
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα χερσαία σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και τα θαλάσσια σύνορα από την 1η Ιουλίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «θα γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι και θα καταγράφεται ιατρικό ιστορικό όσων εισέρχονται».

Για τις πτήσεις ανέφερε ότι αυτές θα επιτρέπονται από όλες τις χώρες αλλά θα γίνεται διαφορετικός έλεγχος αναλόγως των κρουσμάτων που έχει η χώρα προέλευσης.

Άνοιγμα συνόρων: Η νέα πραγματικότητα στην υποδοχή τουριστών - Τι θα ισχύει από 15 Ιουνίου

«Δεν απαγορεύουμε τις πτήσεις, η διαδικασία αλλάζει στον τρόπο ελέγχου όταν φτάνουν στην Ελλάδα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Σχετικά με την καμπάνια του Τουρισμού και το σποτ που βγήκε σε συνεργασία με τη Marketing Greece, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας. Ο ΕΟΤ συνεργάζεται με τη Marketing Greece. Δεν υπάρχουν 32 εκατ. ευρώ».

Συμπλήρωσε ότι στα 32 εκατ. ευρώ δεν φτάνει ούτε ολόκληρος ο προϋπολογισμός του ΕΟΤ.

«Η Marketing Greece είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία του ΣΕΤΕ που δημιούργησε το σποτ έχει στόχο την ενίσχυση της προβολής της χώρας. Η παραγωγή του σποτ έγινε δωρεάν από τη Marketing Greece», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ