ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαριφόπουλος: Στόχος το ΚΕΠ να γίνει το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών με το Δημόσιο

Ζαριφόπουλος: Στόχος το ΚΕΠ να γίνει το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών με το Δημόσιο
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στόχος της κυβέρνησης είναι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) να γίνει το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών με το Δημόσιο, όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Μιλώντας στο Μega, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε πως η κυβέρνηση επενδύει στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, τόσο με τη φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.

Υπογράμμισε δε, πως στόχος είναι η δημιουργία επιχειρηματικής γωνιάς μέσα στα ΚΕΠ, όπου θα εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο έχει δημιουργήσει διαδικτυακά μαθήματα για να μάθουν οι πολίτες να χειρίζονται το gov.gr για μια σειρά υπηρεσιών, όπως οι υπεύθυνες δηλώσεις και η άυλη συνταγογράφηση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στην κατάργηση του fax στο Δημόσιο, σημειώνοντας πως η λειτουργία του κρίθηκε μη αναγκαία.

«Στόχος μας δεν είναι να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία του Δημοσίου, αλλά να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε και για τα νέα κίνητρα που θα παρέχει η κυβέρνηση στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών, προκειμένου να αυξηθούν οι διεθνείς παραγωγές στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ