ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου στο CNN Greece: Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κούλογλου στο CNN Greece: Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωσή του στο CNN Greece ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούλογλου δήλωσε:

«Δεν έχω καμία πρόθεση, ειδικά αυτή τη στιγμή, να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο δεν έχω πολιτικές διαφωνίες. Ούτε θέλω να βάλω εμπόδια στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει μια μεγάλη αριστερή και προοδευτική παράταξη.

Με τους συναδέλφους της ευρωκοινονοβουλευτικής ομάδας διαφωνήσαμε σχετικά με τη δήλωσή μου για την Αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ’ ανάγκη και ηθικό.

Κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια των οποίων ο συντάκτες αν τηρούσαν στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία θα μπορούσαν να με πάρουν ένα τηλέφωνο για να μάθουν τι έχει συμβεί και τις προθέσεις μου. Δυστυχώς, στην Ελλάδα η δημοσιογραφία έχει απαξιωθεί πλήρως».

Το ιστορικό

Όταν προέκυψε το θέμα με την ακίνητη περιουσία του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Στέλιος Κούλογλου είχε κάνει το εξής σχόλιο: «Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον. Η Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό.»

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Δημήτρη Παδημούλη και άλλων στελεχών. Η διένεξη συζητήθηκε στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία στήριξε τον κ. Παπαδημούλη. Το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Στέλιο Κούλογλου στην Αίγινα, όπου και οι δύο πέρασαν το τριήμερο. Κατά τα φαινόμενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μην πάρει διαστάσεις το επεισόδιο, σε μια στιγμή μάλιστα όπου η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί μια μεγάλη εξωστρεφή καμπάνια για το πρόγραμμα Μένομε Όρθιοι 2.

Πάντως οι σχέσεις Παπαδημούλη-Κούλογλου οι οποίες ουδέποτε υπήρξαν θερμές, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μηδενικό σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ