ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από την «ατομική ευθύνη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από την «ατομική ευθύνη»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Οξεία τοποθέτηση έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι ανιχνεύτηκαν 97 κρούσματα σε 4 μέρες, η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την αύξηση των κρουσμάτων προκαλούν σε όλους μας εύλογη ανησυχία. Επιβεβαιώνεται ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και δεν χωρούν εφησυχασμοί. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, μας προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη στους πολίτες, ενώ θα όφειλε να δώσει εξηγήσεις για τις δικές της επιλογές.

Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην, προφανώς αναγκαία, σταδιακή άρση του lockdown, χωρίς όμως το βασικό: ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα εξής σφάλματα ή ολιγωρίες στην κυβερνητική διαχείριση:

  1. Άνοιξε τα σύνορα και τις πτήσεις από το εξωτερικό, χωρίς όμως να διασφαλίσει από την ΕΕ την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ στα αεροδρόμια προέλευσης, όπως αρχικά δεσμεύονταν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και μαζικών μοριακών τεστ στην Ελλάδα.
  2. Άνοιξε τις εκκλησίες πριν καλά - καλά ανοίξουν τα καταστήματα υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους.
  3. Ανακοίνωσε υγειονομικά πρωτόκολλα για καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά η εικόνα που αποκομίζει κάθε πολίτης είναι πως οι έλεγχοι είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.
  4. Διέκοψε την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού για να δημιουργήσει μία επίπλαστη εικόνα κανονικότητας και εφησυχασμού.
  5. Άνοιξε τα σχολεία για μαθήματα μόλις δέκα ημερών, χωρίς τελικά να έχει δώσει μία πειστική απάντηση γιατί παίρνει αυτό το ρίσκο για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.»

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ως εξής:

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να πάψει επιτέλους να κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ