ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυκνή η ατζέντα Μητσοτάκη: Επαφές με Αναστασιάδη και Μισέλ για τις τουρκικές προκλήσεις

Πυκνή η ατζέντα Μητσοτάκη: Επαφές με Αναστασιάδη και Μισέλ για τις τουρκικές προκλήσεις
INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με αιχμή την τουρκική προκλητικότητα και τον συντονισμό τους ενόψει και των χωριστών τηλεδιασκέψεων που είχαν προγραμματίσει αμφότεροι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, η τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Μισέλ είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Αντικείμενο της επικοινωνίας των δυο ανδρών θα είναι, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφενός η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2020, με έμφαση στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς επίσης η τουρκική προκλητικότητα, σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3 Ιουνίου.

Επίσης επρόκειτο να συζητηθεί η αποτελεσματικότητα των διεθνών δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η «Επιχείρηση Ειρήνη».

Εξάλλου, στις 17:00 ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη συζήτηση με συζήτηση με τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Νάιαλ Φέργκιουσον στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delphi Εconomic Forum).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ