ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα – Αγγελοπούλου: Συμμετοχή της Βουλής στις δράσεις του «Ελλάδα 2021»

Συνάντηση Τασούλα – Αγγελοπούλου: Συμμετοχή της Βουλής στις δράσεις του «Ελλάδα 2021»
ΙΝΤΙΜΕ

Η έμπρακτη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στον εορτασμό-ορόσημο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και η πορεία του σχεδιασμού έργων και δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με την επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας διαπίστωσε ότι όλο αυτό το διάστημα των μέτρων απομόνωσης, λόγω της πανδημίας, η κυρία Αγγελοπούλου και οι συνεργάτες της «επιτέλεσαν ένα αθόρυβο αλλά πολύ γόνιμο έργο σε σχέση με τους υψηλούς στόχους της Επιτροπής». Επισήμανε μάλιστα ότι «έχει εμπλακεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην προετοιμασία του εορτασμού, με προτάσεις, ιδέες πολύ χρήσιμες, που η Επιτροπή τις επεξεργάζεται».

Ο κ. Τασούλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συζήτηση που είχε με την κα Αγγελοπούλου «για κοινές δράσεις, καθώς και για το πώς ο εορτασμός θα παίρνει δύναμη από το χθες κοιτάζοντας στο μέλλον, στη γόνιμη προοπτική που έχει η πατρίδα μας». Χαίρομαι, πρόσθεσε «να διαπιστώνω ότι όλη αυτή η προεργασία, όλη αυτή η ετοιμασία είναι ακριβώς αυτό: τιμάμε την Παλιγγενεσία όχι μόνο ως ιστορική ανάμνηση, αλλά ως δύναμη για να πάρουμε ορμή, να προχωρήσουμε πολύ μπροστά». Προέβλεψε επίσης ότι «όλα αυτά θα τα δείτε πολύ σύντομα να ξεδιπλώνονται» σε όλη τη χώρα, με χαρά και υπερηφάνεια:

«Το 2021 είναι αφορμή για να τηρήσουμε αυτό που είπε ο Περικλής στον Επιτάφιο: "Την της πόλεως δύναμιν, έργω θεώμεθα", την ισχύ της πόλης μας, του έθνους μας, τη βλέπουμε μέσω έργων κι όχι μέσω λόγων. Η τιμή για τα 200 χρόνια θα γίνει εμπράκτως"» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας, αναφερόμενος στο "σχέδιο, την οργάνωση και την έμπνευση" που του μετέφερε η κα Αγγελοπούλου. Ολοκλήρωσε μάλιστα τη δήλωσή του υπογραμμίζοντας: «Είδα ότι όλα θα πάνε πολύ καλά».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής και δήλωσε: «Ήταν μεγάλη μου τιμή, κ. πρόεδρε, όχι απλώς το ότι μιλήσαμε, αλλά για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο πλοηγηθήκατε μέσα στην υπόθεση που προετοιμάζουμε, για να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες και να κοιτάξουν με αυτοπεποίθηση την αυριανή μέρα. Χαίρομαι γιατί η λέξη-κλειδί ‘‘συμμετοχή της κοινωνίας'', έχει γίνει έργο από εσάς πρώτα, ως πρόεδρος της Βουλής, τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας, αλλά και γιατί το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα καταθέσει επίσης τις προτάσεις του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής, για να δείξουμε ότι η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους, ιδιώτες, συλλόγους, ιδρύματα, εντός και εκτός Ελλάδος. Θα την κάνουμε επιτυχημένη, γιατί δουλεύουμε ασταμάτητα, επίμονα. Ένας είναι ο στόχος μας: να είμαστε όλοι υπερήφανοι και να έχουμε πραγματικά αισιοδοξία για το μέλλον μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ