ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στα αδήλωτα τετραγωνικά
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο 18 ημερών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε –μεταξύ άλλων- για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου και το γεγονός ότι μπαίνει ένα τέλος στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Όπως εξήγησε, μέσα σε αυτό το μήνα, οι πολίτες θα αρχίσουν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταβολή» τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως υπήρχε σχετικό σχέδιο από την κυβέρνηση και πως η κρίση του κορωνοϊού την υποχρέωσε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνέδεσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και με το φιλόδοξο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, και θα αφορά έργα, δράσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους της χώρας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

«Ένα μεγάλο πακέτο θα αφορά ψηφιακές υπηρεσίες των Δήμων», σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως βασικός στόχος είναι να μην υπάρχει ούτε ένας Δήμος που να μην ωφεληθεί.

Εκτίμησε δε, πως θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν θα χαθεί ούτε ένα έργο από αυτά που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχε εξασφαλίσει τα χρήματα για αυτά.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχει ακόμα περιθώριο 18 ημερών.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως έχουν ήδη γίνει 450.000 δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Με αυτήν τη διαδικασία, «αυξάνονται τα έσοδα του κράτους, μπαίνει ένα τέλος σε μία αυθαίρετη κατάσταση και δημιουργείται μία σχέση ισχυρής εμπιστοσύνης, ανάμεσα στο Κράτος και τους πολίτες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως δεν υπάρχουν αναδρομικά πρόστιμα για την τελευταία πενταετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ