ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγάς στη Βουλή για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών

Καβγάς στη Βουλή για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών
ΑΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κόντρες και παρεξηγήσεις προκάλεσε στη Βουλή η υγειονομική κάλυψη των μεταναστών που "περνά" μέσα από το παράλληλο πρόγραμμα.

Η αναφορά του Γιάννη Βρούτση, από τη ΝΔ, πως την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών υποφέρει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να δικαιολογήσει από πού θα εξευρεθούν οι σχετικοί πόροι για την κάλυψη των μεταναστών, προκάλεσε ποικίλες ερμηνείες και σχόλια. "Οι Έλληνες δοκιμάζονται και υποφέρουν και εμείς βεβαίως αγκαλιάζουμε όλον τον κόσμο, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο", είπε.

Για ταύτιση των θέσεων της ΝΔ με αυτές της Χρυσής Αυγής, μίλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. "Διολισθαίνετε στη γραμμή, υγεία μόνον για Έλληνες που λέει η Χρυσή Αυγή", είπε, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ.

"Ταυτίσατε τη ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή κι αυτό είναι λάθος, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ΝΔ δεν παραχωρούνται", απάντησε και πρόσθεσε πως η τοποθέτησή του έγινε με οικονομικούς όρους. "Είπα ότι οι Έλληνες είναι σε δύσκολη θέση και όχι πολίτες β’ κατηγορίας", είπε και πρόσθεσε πως αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει κοινωνική πολιτική να βρει τα χρήματα και να μην βάζει σε δεύτερη μοίρα τους Έλληνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ