ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Επαναλειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Κικίλιας: Επαναλειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Παίδων «Αγία Σοφία»
Φωτογραφία Αρχείου ΒΛΑΧΟΣ Α./ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου. 

Ο κ. Κικίλιας συσκέφθηκε με τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον διοικητή του Νοσοκομείου, τις διευθύντριες Ιατρικής Υπηρεσίας και τη διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Η Αγία Σοφία", μπορεί πλέον να επαναλειτουργήσει άμεσα. Είχα δεσμευτεί δημόσια και είχα διαβεβαιώσει γονείς και ιατρικό προσωπικό, ότι η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) τριών κλινών του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), θα επανερχόταν το συντομότερο δυνατό στη σταθερή της κατάσταση. Και αυτό έγινε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως ούτε κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, που πραγματοποιήθηκαν μέσω δωρεάς, αλλά ούτε και κατά τη λειτουργία της κλινικής στο πλαίσιο της πανδημίας ως ΜΕΘ Covid-19 για τα περιστατικά νεογνών, παιδιών και εφήβων, δεν έμεινε κανένα παιδί χωρίς νοσηλεία από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς όλα τα περιστατικά , τακτικά και έκτακτα, αντιμετωπίστηκαν από Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους αλλά και ανασφάλιστους γονείς των παιδιών.

Τέλος επεσήμανε ότι μελλοντικά περιστατικά covid-19 θα εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», αφού η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του θα μετατραπεί σε ΜΕΘ Covid-19 δυναμικότητας πέντε κλινών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ