ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: «Φωτιές» άναψε έγγραφο που αποδόθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Προανακριτική: «Φωτιές» άναψε έγγραφο που αποδόθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο
ΙΝΤΙΜΕ

Αλαλούμ επικράτησε στην Προανακριτική Επιτροπή σε σχέση με διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου για το εάν έχει την αρμοδιότητα να καλεί ως ύποπτους μη πολιτικά πρόσωπα.

Η διαρροή παράλληλα και εγγράφου ως απάντηση του Συμβουλίου προκάλεσε ένταση, με τη ΝΔ να μιλάει για «fake news» και «πανικό» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έκδηλος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ως εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου κείμενο που αποτελεί μέρος του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Λάππας στην Προανακριτική Επιτροπή. Ξέραμε ότι είναι ειδικοί στα fake news, αλλά να μην έχουν διαβάσει ούτε το υπόμνημα που κατέθεσαν και να νομίζουν ότι είναι εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ξεπερνά και τον Ρασπούτιν» σχολίαζαν βουλευτές της ΝΔ.

Με αφορμή το έγγραφο που η ΝΔ υποστηρίζει ότι ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν νωρίτερα πως πρόκειται για «κόλαφο για τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη και τις αντισυνταγματικές αθλιότητες που έχει διαπράξει κατ' εξακολούθηση στην Προανακριτική είναι η εισήγηση προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής που είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας. Εισήγηση που κάνει αποδεκτό στο σύνολο του το υπόμνημα της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική όπως αυτό αναπτύχθηκε από τον εισηγητή της Σπύρο Λάππα».

Η διαρροή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπολου, στην Προανακριτική Επιτροπή έχουν κληθεί από την πλειοψηφία να καταθέσουν ως ύποπτοι οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, όλοι μη πολιτικά πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ