ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Θεοχάρης: Το Ποτάμι ολοκλήρωσε την αυτόνομη πορεία του

Χάρης Θεοχάρης: Το Ποτάμι ολοκλήρωσε την αυτόνομη πορεία του
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Υπεύθυνο για την καθοδική πορεία του κόμματος θεωρεί ο Χάρης Θεοχάρης τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ παράλληλα εκφράζει την άποψη πως το Ποτάμι ολοκλήρωσε την αυτόνομη πορεία του κι ότι πρέπει να ενταχθεί σε έναν σχηματισμό του Κεντρώου χώρου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο βουλευτής Β’Αθηνών δήλωσε πως «η προοπτική αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια. Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περεταίρω και να κινηθεί μόνο του.»

Την ίδια στιγμή προαναγγέλλει την μετεκλογική συνεργασία του «μόνο με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού, που εκφράζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

Σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή του Συντάγματος και την προσωπική θέση του βουλευτή για υιοθέτηση του πολιτεύματος της Προεδρικής Δημοκρατίας, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την εκτίμηση πως το Σύνταγμα είναι «κουρασμένο», με το Μαξίμου να έχει συγκεντρώσει υπερεξουσίες και δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών.

Όπως ο ίδιος εκτιμά, «η Προεδρική Δημοκρατία θα έλυνε πολλά από αυτά τα ζητήματα – ιδιαίτερα στο θεσμικό πεδίο», ενώ πρόσθεσε πως με την Προεδρική Δημοκρατία θα εξασφαλιζόταν η οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ