ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρες στη Βουλή δημιουργεί το παράλληλο πρόγραμμα

Κόντρες στη Βουλή δημιουργεί το παράλληλο πρόγραμμα
ΑΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στην μετωπική και εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών εστιάζεται το ενδιαφέρον της συζήτησης στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής, προσφυγικό, οικονομία και ασφαλιστικό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τους. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στην υπόθεση της λίστας Μπόργιανς, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τριτοκομματική κυβέρνηση για συγκάλυψη.

Για γελοιότητες έκανε λόγο αργά χθες βράδυ ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, ενώ κι ο τότε υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συζήτηση «άνοιξε» με την κόντρα Κικίλια – Δρίτσα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Καστελόριζο με την αύξηση των προσφυγικών ροών. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το νησί στην τύχη του, με τον υπουργό Ναυτιλίας να απαντά ότι τα ρεφλέξ της κυβέρνησης ήταν άμεσα.

"Χθες πλοίο πήρε πάνω από 400 ταυτοποιημένα άτομα, είδαμε ότι δεν αρκεί. Ήδη, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Πολεμικού Ναυτικού - αυτό που πρόσφατα παραλάβαμε - έχει καταφθάσει από τα ξημερώματα ενώ ακόμα ένα καταφθάνει και μπορεί να πάρει 200-300 άτομα. Έχουμε ειδική εποπτεία και άλλες παρεμβάσεις που δεν μπορώ να αναφερθώ σε αυτές. Αύτη η ειδική κινητικότητα δείχνει ότι τα ρεφλέξ μας ήταν άμεσα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Να φωνάζουμε και να βγάζουμε ανακοινώσεις; Οι φύλακες έχουν γνώση. Πολιτικά και υπηρεσιακά δράσαμε άμεσα", είπε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει και η πλημμυρίδα υπουργικών τροπολογιών και ιδιαίτερα εκείνη που αφορά στην κατασκευή των hot spots που θα γίνονται με διαβούλευση. "Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο με ρύθμιση να εξουσιοδοτείται υπουργός να κάνει προσωπική επιλογή εργολάβου", επεσήμανε ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ, ενώ ο από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως "δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση η επίκληση απρόβλεπτης ανάγκης από την κυβέρνηση".

Απαντώντας ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως η τροπολογία αφορά το ρόλο που θα παίξει το υπουργείο και στο πως αντιμετωπίζει άμεσες και επείγουσες ανάγκες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με πρόχειρους διαγωνισμούς.

Σήμερα ψηφίζεται το παράλληλο πρόγραμμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ