ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει λογαριασμό στον λαό πώς διαχειρίστηκε τα χρήματά του

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει λογαριασμό στον λαό πώς διαχειρίστηκε τα χρήματά του
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο κόσμος του τουρισμού είναι εξαιρετικά ανήσυχος και προβληματισμένος, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε πρωινή της συνέντευξη. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον Νίκο Ρογκάκο και τον ΑΝΤ1 προσέθεσε ότι: « Συναντήθηκα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο με όλους τους φορείς. Τα μαγαζιά στην παλαιά πόλη είναι κλειστά και ο προβληματισμός μεγάλος. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία. Υπάρχει προβληματισμός για καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων».

Για τα ΜΜΕ

Σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Είναι απαράδεκτος ο αποπροσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο σακί όλους τους δημοσιογράφους και αλλάζει την ατζέντα. Είναι απαράδεκτη και ισοπεδωτική λογική. Εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις. Η Κυβέρνηση οφείλει να μας πει πως διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Να μας πει με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αρκετά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Το ίδιο έκανε με τον τουρισμό το ίδιο κάνει και σήμερα. Μην προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να πετύχει συμψηφισμό. Το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλοθι για τη Νέα Δημοκρατία. Εκλέχτηκε η ΝΔ γιατί υπήρχε ένα αίτημα αλλαγής, ο κόσμος έλεγε να φύγουν αυτοί με κάθε τρόπο. Δεν εκλέχτηκε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να είναι γνωστά τα κριτήρια και γνωστοί οι αποδέκτες της διαφήμισης με απόλυτη διαφάνεια γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Εμένα με προβληματίζει γιατί αποφεύγει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. Αυτή η καθυστέρηση από πλευράς της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει το πρόβλημα».

Όχι νέα μνημόνια

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα ότι: «Ξεκαθαρίσαμε στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι η εποχή των μνημονίων ανήκει στο παρελθόν. Δεν μπορεί το μέλλον να είναι μνημόνια, που θα σημαίνει νέα δάνεια, εκτόξευση δημόσιου χρέους και λιτότητα. Η επιμονή σε τέτοιες λογικές θα βάλει σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα οδηγήσει σε κατακερματισμό. Γι’ αυτό χαιρετίσαμε την απόφαση για το ταμείο ανάκαμψης. Ευτυχώς η πίεση σοσιαλιστών είναι μεγάλη και φαίνεται ότι μετά από χρόνια ομογενοποιούμαστε. Τώρα είναι η ώρα των Πρωθυπουργών, πρέπει οι Πρωθυπουργοί να το πάρουν πάνω τους και ο δικός μας ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τη μάχη. Σημασία έχει το τάιμινγκ, η απόφαση πρέπει να παρθεί εντός Ιουλίου χωρίς καμία καθυστέρηση».

Αυτόνομη πορεία ΚΙΝΑΛ

Σχετικά με τη στρατηγική του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν έχει σημασία να είμαστε με κάποιον κοντά. Σημασία έχει να υπερασπιστούμε τη μεσαία τάξη που έχει δεινοπαθήσει από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να στηρίξουμε τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης. Γι’ αυτό όσο δυναμώνουμε τόσο μεγαλύτερη αξία θα έχει για τον ελληνικό λαό. Αυτό τους ενοχλεί, ότι δυναμώνουμε και είμαστε το πραγματικό αποκούμπι των Ελλήνων. Αυτόνομη πορεία λοιπόν και ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής, που είναι η πραγματική προοδευτική φωνή της χώρας. Εμείς κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αυτή είναι η χρησιμότητά μας. Να μην μιλάμε για εκλογές τούτη τη χώρα γιατί είναι εντελώς τυχοδιωκτική πολιτική. Έχει ισχυρή εντολή ο κ. Μητσοτάκης, ας δουλέψει με την Κυβέρνηση που δεν τα πάει καλά εκτός από την πρώτη φάση που ακούσαμε όλοι τους επιστήμονες».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ