ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση μοιράζει αδιαφανώς εκατομμύρια στα ΜΜΕ

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση μοιράζει αδιαφανώς εκατομμύρια στα ΜΜΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Εκατομμύρια άνθρωποι έβγαλαν 3,5 μήνες με 800 ευρώ και η κυβέρνηση μοιράζει αδιαφανώς εκατομμύρια στα ΜΜΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή στον Ν. Σβέρκο στο Κόκκινο υπογράμμισε ότι «η σχέση της πολιτικής με τα ΜΜΕ έχει αλλάξει πλήρως μετά το 2012 και τη μεγάλη ανατροπή που έγινε στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Από εκεί που υπήρχαν αντιπολιτευόμενα και συμπολιτευόμενα μέσα στο πλαίσιο μιας κανονικής δικομματικής εναλλαγής, από το 2012 και μετά έχουμε τη συγκρότηση ενός ενιαίου συστήματος μεταξύ ΜΜΕ και παλιών πολιτικών κομμάτων που είχαν στόχο αρχικά πώς να αποτρέψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, στη συνέχεια πώς θα αντιπολιτεύονταν με σκληρούς και διαστρεβλωτικούς τρόπους την κυβέρνηση και τώρα έχουμε την εικόνα ενός ένα σχεδόν ολοκληρωτικού καθεστώς. Η αντιπολίτευση είναι σχεδόν εξαφανισμένη και έχουμε τη συνολική αποθέωση από το σύστημα ενός πρωθυπουργού. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα έρχεται η κίνηση Πέτσα και αποδεικνύει ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν με έναν τρόπο που καθοδηγείται από την κυβέρνηση».

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ο ότι «εδώ έχουμε και ένα μεγάλο σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Πρώτον χρηματοδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα. Δεύτερον δεν έχει εξηγήσει κάποιος αν ισχύουν τα ποσά που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τρίτον πρέπει να μας πει ο κ. Πέτσας με ποια κριτήρια αποδόθηκαν τα ποσά στα ΜΜΕ».

Σε ερώτημα εάν μπορεί να «μαγειρευτεί» η λίστα, ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «μας κάνει καχύποπτους το γεγονός ότι δεν έχουν βγει οι πληρωμές οι οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη Διαύγεια. Δεν θα είναι εύκολο αλλά δεν είναι απίθανο να "μαγειρευτεί" η λίστα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να τελειώσουν για την κυβέρνηση εάν έδινε τη λίστα στη δημοσιότητα». Στη συνέχεια σημείωσε ότι «πρόκειται για μια μάχη της δημοκρατίας απέναντι στο γνωστό σύστημα εξουσίας που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και παίρνει σήμερα τη συγκεκριμένη μορφή. Αυτό που αλλάζει είναι ότι έχουμε έναν πρωτοφανή ολοκληρωτισμό σε αυτό το τοπίο, και σχεδόν τίποτα δεν φαίνεται να δημιουργεί ρωγμές εάν εξαιρέσουμε πολύ συγκεκριμένα μέσα που υπερασπίζονται τη δημοσιογραφία έτσι όπως θα έπρεπε να είναι».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι:

«Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν τη χαμηλότερη αξιοπιστία σε ολόκληρη την Ε.Ε. Καταλαβαίνω τις ευαισθησίες συγκεκριμένων ανθρώπων που θεώρησαν ότι τσουβαλιάστηκαν οι πάντες με το σποτ του ΣΥΡΖΑ αλλά εγώ δεν νιώθω ότι συνέβη κάτι τέτοιο.Θεωρώ ότι η κριτική που δέχθηκε το σποτ ακόμη κι από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικη και όσο για την κριτική της ΕΣΗΕΑ θα ήθελα να δω αντίστοιχη ευαισθησία και παρεμβατικότητα ως προς το πώς διαμορφώνεται το μιντιακό τοπίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ