ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε το «παράλληλο πρόγραμμα» από τη Βουλή

Πέρασε το «παράλληλο πρόγραμμα» από τη Βουλή
Στιγμότυπο από τα κυβερνητικά έδρανα κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (Παράλληλο Πρόγραμμα), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Με τη θετική ψήφο μόνο των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εγκρίθηκε απόψε μετά από διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου», γνωστό και ως το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων το καταψήφισαν «επί της αρχής» (με την αξιωματική αντιπολίτευση να υπερψηφίζει, ωστόσο, διατάξεις του), ενώ «παρών» δήλωσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε έντονη ήταν η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών. Περισσότερο συναινετικοί στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που αντιπαρατέθηκαν σε υψηλούς τόνους για θέματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη διαφθορά.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, όλες οι πτέρυγες του κοινοβουλίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ