ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουλουπάκη κατά Μιωνή: Άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων ενεργειών

Τουλουπάκη κατά Μιωνή: Άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων ενεργειών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών κάνει λόγο η Ελένη Τουλουπάκη μετά τα όσα διέρρευσαν από τη συνομιλία Παππά- Μιωνή. 

Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς σε ανακοίνωσή της αναφέρει μάλιστα, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν θα μετατραπούν σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς:

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο όποιος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιάνι το Μάρτιο του 2016, κατ’ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ’ εντολή και εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δίκη μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδηση μας.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ