ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Αστεία τα περί μαγειρέματος της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια

Πέτσας: Αστεία τα περί μαγειρέματος της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για την ενημερωτική καμπάνια του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι», το ηχητικό της συνομιλίας ΜιωνήΠαππά, τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «αστεία» τα περί «μαγειρέματος» της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια του κορωνοϊού ενώ τόνισε πως είχε απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι «όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια, θα δοθούν οι λίστες στη δημοσιότητα».

Όπως είπε, η δημοσιοποίηση της λίστας είναι θέμα ημερών ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το θέμα για να κατασκευάσει εχθρούς, όμως η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία δεν ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε δε, πως είναι «λάθος η ταύτιση της διαφήμισης με τον χρηματισμό».

Αναφερόμενος στο θέμα της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πρωτοφανές γεγονός» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αφού, όπως υποστήριξε, «οι στενοί του συνεργάτες τον βάζουν στο κάδρο».

Επανέλαβε, μάλιστα, πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού και χωρίς να τον προσδιορίζει χρονικά είπε:

«Στα γενέθλια (σ.σ. της κυβέρνησης) θα σβήσουμε κεράκια, όχι ονόματα».



Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, ο κ. Πέτσας απάντησε;

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εφάρμοσε το πρόγραμμά της, πιο νωρίς».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε ειδικά στη μείωση φόρων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ προανήγγειλε «γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου», η οποία και πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

«Πρέπει να στηρίξουμε το μεσαίο στρώμα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας χώρος για εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ