ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Αστεία τα περί μαγειρέματος της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια

Πέτσας: Αστεία τα περί μαγειρέματος της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για την ενημερωτική καμπάνια του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι», το ηχητικό της συνομιλίας ΜιωνήΠαππά, τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «αστεία» τα περί «μαγειρέματος» της λίστας για τη διαφημιστική καμπάνια του κορωνοϊού ενώ τόνισε πως είχε απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι «όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια, θα δοθούν οι λίστες στη δημοσιότητα».

Όπως είπε, η δημοσιοποίηση της λίστας είναι θέμα ημερών ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το θέμα για να κατασκευάσει εχθρούς, όμως η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία δεν ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε δε, πως είναι «λάθος η ταύτιση της διαφήμισης με τον χρηματισμό».

Αναφερόμενος στο θέμα της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πρωτοφανές γεγονός» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αφού, όπως υποστήριξε, «οι στενοί του συνεργάτες τον βάζουν στο κάδρο».

Επανέλαβε, μάλιστα, πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού και χωρίς να τον προσδιορίζει χρονικά είπε:

«Στα γενέθλια (σ.σ. της κυβέρνησης) θα σβήσουμε κεράκια, όχι ονόματα».



Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, ο κ. Πέτσας απάντησε;

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εφάρμοσε το πρόγραμμά της, πιο νωρίς».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε ειδικά στη μείωση φόρων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ προανήγγειλε «γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου», η οποία και πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

«Πρέπει να στηρίξουμε το μεσαίο στρώμα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας χώρος για εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.