ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kουτσούμπας για ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ: Τα λαϊκά στρώματα θα πουν το «νερό νεράκι»

Kουτσούμπας για ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ: Τα λαϊκά στρώματα θα πουν το «νερό νεράκι»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

«Η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, εδώ και είκοσι χρόνια, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της χώρας, αλλά και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της επιχείρησης, των παγίων, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει σε απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη κατάσταση τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και το σύνολο, θα έλεγα, του ελληνικού λαού». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

«Οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια σήμαναν μείωση του προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πολλές εργολαβίες και βεβαίως μείωση των αποδοχών τους, πράγμα που προβλέπουμε να συνεχιστεί με τη νέα πορεία της παραπέρα ιδιωτικοποίησης», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Κυρίως αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού, γιατί τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας είναι που θα πουν το "νερό νεράκι", με την αύξηση της τιμής της ύδρευσης, της αποχέτευσης. Σ' αυτό τον αγώνα, λοιπόν, ενάντια σ' αυτή την πορεία ιδιωτικοποίησης και όλα τα δεινά που φέρνει για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Είμαστε μαζί στους αγώνες τους και στη Βουλή με ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες», κατέληξε στη δήλωσή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τα γραφεία του ΚΚΕ για να ενημερώσουμε τον γενικό γραμματέα για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στο χώρο της ΕΥΔΑΠ. Σαν εργαζόμενοι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κάθε πολίτη που ζει στην Αθήνα, για τον κάθε πολίτη που ζει στην ευρύτερη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Η κυβέρνηση με μια πρωτόγνωρη απόφαση σε ευρωπαϊκό μα όχι μόνο, επίπεδο, ιδιωτικοποιεί, βάζει ιδιώτη στα αποθέματα νερού. Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να μην παίζει με το μέλλον των πολιτών στο θέμα του νερού και την υγεία τους. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι, μαζί με τους πολίτες, να το πάμε πολύ μακριά και να σταματήσουμε εδώ και τώρα τα σχέδια της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ηλίας Κορλός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ