ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση των συνόρων μας

Πέτσας στο CNN Greece: Δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση των συνόρων μας
AP Photo

«Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε με το μέρος μας τους συμμάχους μας και το διεθνές δίκτυο και δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση των συνόρων μας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, επιτέθηκε κατά του Νίκου Δένδια, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια κάλυψης των παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων».

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, ο Τούρκος αξιωματούχος έστρεψε τα… βέλη του και κατά του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτηρίζοντάς τον «συνεργό στα εγκλήματα της Ελλάδας».

«Τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας χθες στα τουρκο-ελληνικά σύνορα παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. Μπορέλ είναι πρωτίστως μια νέα προσπάθεια της Ελλάδας να καλύψει - υπό την ομπρέλα της ΕΕ - τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα αδικήματα κατά των προσφύγων» είπε ο Χαμί Ασκόι, και συμπλήρωσε:

«Κι επίσης, άλλο ένα παράδειγμα ότι η Επιτροπή της Ε.Ε. γίνεται συνεργός σε όλα αυτά. Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά σε εκείνους που έκαναν αυτές τις δηλώσεις στα σύνορά μας τη δήλωση της Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μιγιάτοβιτς, ότι "η προστασία της τιμής των προσφύγων είναι μια ηθική και νομική υποχρέωση που πρέπει να σέβονται όλα τα κράτη μέλη"».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ