ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση σχετικά με τη δήλωση Γεωργιάδη για Τουλουπάκη

Συνεχίζεται η  αντιπαράθεση σχετικά με τη δήλωση Γεωργιάδη για Τουλουπάκη
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δεύτερη μέρα αντιπαράθεσης για τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η εισαγγελέας Διαφθορά Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή.

Σήμερα στο briefing ο Στέλιος Πέτσας κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομίας. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε:

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της Κυβέρνησης, αλλά ως ένας πολίτης που εξέφρασε μία προσωπική αγανάκτηση, για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί, εδώ και χρόνια. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».

Ας τον στείλει στο σπίτι του

Στον Στέλιο Πέτσα απάντησε με οξύ τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ:

Αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

«Όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και καλύπτεται από αυτόν για την ωμή και χυδαία παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εφόσον απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis.

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ως εξής:

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον διώξει τώρα, ας το κάνει τουλάχιστον όταν ο κ. Σαμαράς του επιτρέψει να κάνει ανασχηματισμό.

Τι είχε πει ο Γεωργιάδης

Υπενθυμίζεται ότι κ. Γεωργιάδης χτες δήλωσε:

«Άλλη μια πράξη κατάχρησης της εξουσίας της κ. Τουλουπάκη (ΣτΣ η παραπομπή λοβέρδου) για την οποία πρέπει να μπει φυλακή, γιατί παραβίασε το σύνταγμα. Αυτή είναι η βαρύτερη πράξη της. Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί ορκιζόμαστε πίστη στο σύνταγμα. Η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το σύνταγμα. Αυτό είναι για πολλά έτη φυλακή. Δεν απειλών. Το σύνταγμα είναι ιερό κείμενο και η κ. Τουλουπάκη αποφάσισε να το παραβιάσει για να κάνει πολιτικό χατήρι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντηση Τουλουπάκη

Απαντώντας, η Ελένη Τουλουπάκη κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι αγνοεί την ελληνική και διεθνή νομιμότητα. Η εισαγγελέας διαφθοράς υπογράμμισε ότι:

«Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας ,οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός. Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».

Ντροπή της

Στην κ. Τουλουπάκη ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter όπου έγραψε: Η κα Τουλουπάκη εις γνώση της και μετά Δόλου παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος ασκώντας Δίωξη για το αδίκημα της Παθητικής Δωροδοκίας στον Ανδρέα Λοβέρδο. ενώ και η ίδια γράφει στην απολογία της ότι η Νομολογία της το απαγόρευε .Ντροπή της.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ότι:

«Επίσης η κα Τουλουπάκη όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν έχει βρει απολύτως τίποτε εναντίον μου για το μόνο αδίκημα που μπορεί να με ελέγξει -δηλ της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες- επιτρέπει με την κωλυσιεργία τον δημόσιο καθημερινό μου διασυρμό. Ντροπή της!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ