ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Στόχος η ανάκτηση της ανεξαρτησίας και της εμπιστοσύνης της ΕΡΤ

Πέτσας: Στόχος η ανάκτηση της ανεξαρτησίας και της εμπιστοσύνης της ΕΡΤ
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ανεξαρτησίας της δημόσιας τηλεόρασης περιλαμβάνεται στους στόχους της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

«Ο ρόλος μου δεν είναι να παρεμβαίνω στην διαμόρωση του προγράμματος της ΕΡΤ», είπε ο κ. Πέτσας στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής για τη διακοπή της εκπομπής δημοσιογράφου Εύας Μπούρα.

«Η επιλογή των παρουσιαστών στην ΕΡΤ δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση», ανέφερε και απαντώντας στην κριτική του βουλευτή ότι η διοίκηση της ΕΡΤ συμπεριφέρθηκε με μίσος στη δημοσιογράφο, που είχε θέσει υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής, υποστήριξε ότι δεν αδικήθηκε και πως η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει ανεξαρτησία επιλογών για το πρόγραμμά της βάση πλάνου και στόχων και κρίνεται βάσει των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει με βάση αυτά.

Σε ό,τι αφορά στη δημοσιογράφο, ανέφερε πως της προτάθηκε να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα αλλά εκείνη δεν έχει ανταποκριθεί.

«Γιατί ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να έχει μια εκπομπή ισόβια;», διερωτήθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ