ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάππας για Novartis: Ταφόπλακα στο αφήγημα της δήθεν σκευωρίας

Λάππας για Novartis: Ταφόπλακα στο αφήγημα της δήθεν σκευωρίας
ΙΝΤΙΜΕ

«Ταφόπλακα στο αφήγημα της περί δήθεν σκευωρίας και όχι σκανδάλου Novartis βάζει η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ», σύμφωνα με τον Σπύρο Λάππα, που κάνει λόγο για μια καθαρή νίκη όσων «μάτωσαν» υπέρ της διαφάνειας και της αλήθειας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος με δήλωση του ζητά να πρέπει να συνταχθεί άμεσα η αγωγή αποζημίωσης σε βάρος της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να είναι η δικαίωση ολοκληρωμένη.

«Είναι νίκη γιατί βάζει ταφόπλακα οριστικά και αμετάκλητα στο αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας και όχι σκανδάλου, αφού η ίδια η Νovartis ομολογεί ότι εφάρμοσε αθέμιτες και παράνομες πρακτικές για τη διαφθορά κρατικών αξιωματούχων προς όφελος αποκλειστικά των συμφερόντων της», αναφέρει και προσθέτει πως ομολογεί η Νovartis και αναλαμβάνει να καταβάλει 310.000.000 δολάρια για τις παράνομες αυτές πρακτικές της στην Ελλάδα. Σημεώνει δε, ότι οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι έχουν προσβληθεί βασικές δικαιϊκές αρχές από τη δράση της Novartis στην Ελλάδα, δηλαδή σε ένα ξένο κράτος.

«Και η Ελλάδα που είναι το θύμα των αθέμιτων πρακτικών του φαρμακευτικού κολοσσού; Θα έπρεπε σήμερα να γίνει σεισμός και να αρχίσει να συντάσσεται η αγωγή αποζημίωσης σε βάρος της Νovartis. Έτσι η δικαίωση θα είναι ολοκληρωμένη. Και ας αφήσουμε τους "σκευωριούχους" στο κυνήγι του Παπαγγελόπουλου, που στο τέλος θα τους περιμένει μία ακόμα γελοιοποίηση, ανάλογη με αυτήν που σήμερα βιώνουν από την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis. Ας πρόσεχαν», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ