ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ομοψυχίας απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα

Μήνυμα ομοψυχίας απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

“Η ιστορία της Ηπείρου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του Έθους μας, του Έθνους των Ελλήνων”, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, με την ευκαιρία τα του εορτασμού της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 21 Φεβρουαρίου του 1913.

“Επειδή το επιβάλλει η σημερινή επέτειος, κάνοντας ένα χρονικό άλμα ξεκινώ από το μήνυμα της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της ηπείρου, το μήνυμα της ομοψυχίας. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και στην συνέχεια των υπόλοιπων περιοχών αποτελούν μία από τις σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας, δοθέντος ότι οδήγησαν, ουσιαστικώς, στην ένδοξη για την Ελλάδα λήξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου, τουλάχιστον στο στρατιωτικό πεδίο”, είπε στο μήνυμα που έστειλε, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στην περιοχή.

“Ταυτοχρόνως και με βάση την πικρή εμπειρία όσων επακολούθησαν υπό όρους εθνικού διχασμού, μας διδάσκουν, ιδίως κατά την κρίσιμη σημερινή συγκυρία, την αξία του ύψιστου αγαθού της ενότητας και της συνεννόησης ως προς την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων”, συνέχισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Οι μεγάλοι ευεργέτες της Ηπείρου, μαζί με όλους τους υπόλοιπους μεγάλους ευεργέτες, μας διδάσκουν κυρίως σήμερα το νόημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, προκειμένου να διατηρήσουμε αλώβητο τον κοινωνικό ιστό και, επέκεινα, την κοινωνική συνοχή μέσα σε ένα πρωτόγνωρο, εν καιρώ ειρήνης κλίμα ανθρωπιστικής κρίσης”, κατέληξε, τονίζοντας ότι πρόσφεραν τις περιουσίες τους για την ανόρθωση της καθημαγμένης Ελλάδας.

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στο κέντρο των Ιωαννίνων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ