ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: «Μόνο με πνεύμα συνεννόησης βρίσκονται λύσεις»

Αποστόλου: «Μόνο με πνεύμα συνεννόησης βρίσκονται λύσεις»
Ο Βαγγέλης Αποστόλου (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Περιθώρια εκτόνωσης, εφόσον όλες οι πλευρές επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης βλέπει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφορά το αγροτικό ζήτημα, ενόψει του ραντεβού της Δευτέρας μεταξύ του πρωθυπουργού και τον αγροτών

Όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Αποστόλου, η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες επεξεργασίες για ουσιαστικές βελτιώσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, από την πλευρά της και καλεί τον αγροτικό κόσμο να εξετάσουν από κοινού ουσιαστικές παρεμβάσεις για την «επόμενη μέρα» στον πρωτογενή τομέα.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προαναγγέλλει ρυθμίσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τις αγορές, την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος κ.α., ενώ σημειώνει ότι πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

«Εμείς προωθούμε τον ορισμό του επαγγελματία αγρότη, με κριτήριο να έχει τουλάχιστον το 51% του συνολικού εισοδήματος από τον γεωργικό τομέα», σημειώνει ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Καλεί τους αγρότες να «έχουν συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών για τη χώρα και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, προκειμένου να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που σημαίνει μεταξύ άλλων και συνέχιση της καταβολής περίπου 3,5 δισ. τον χρόνο στον αγροτικό τομέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ