ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η οικουμενική δεν έχει να προσφέρει κάτι στον τόπο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η οικουμενική δεν έχει να προσφέρει κάτι στον τόπο
Απορρίπτει την οικουμενική ο Μητσοτάκης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απορρίπτει τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα του τόπου σήμερα.

Σε συνέντευξη του στο «Βημαgazino» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: "Δεν βλέπω γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα θα το ψηφίσουν με πρωθυπουργό κάποιον άλλον...".

Προσθέτει, επίσης, ότι αν ο πρωθυπουργός χάσει την πλειοψηφία θα γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα: «Θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφόσον δεν προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θα οδηγηθούμε σε εκλογές".

Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι δεν ζητά εκλογές εκφράζοντας, παράλληλα, τη σιγουριά του για νίκη όποτε και αυτές διεξαχθούν. «Βλέπω τώρα είναι μια έντονη δυναμική για τη ΝΔ. Βεβαίως θέτω τον πήχη στην αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξω συνεργασίες».

Ο Τσίπρας φέρθηκε επικίνδυνα

Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι φέρθηκε επικίνδυνα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. "Ο κ. Τσίπρας φέρθηκε επικίνδυνα, το πρώτο εξάμηνο, είτε από άγνοια, είτε από αλαζονεία, είτε επηρεασμένος από το ναρκισσισμό και τη μεγαλομανία του κ. Βαρουφάκη. Οδήγησε τη χώρα πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή και βέβαια προκάλεσε πολύ σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία και στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου". Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "η υπόθεση αυτή πρέπει να διερευνηθεί μέσα από μια Εξεταστική που θα μπορεί να δώσει πραγματικές απαντήσεις" αν και διευκρινίζει ότι "δεν θα ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή".

Να εκφράσει η ΝΔ το μεταρρυθμιστικό ρεύμα

Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, ο νέος πρόεδρος του κόμματος δηλώνει ότι επιθυμεί να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό ρεύμα στην κοινωνία και προσθέτει ότι "η μεγάλη πρόκληση σήμερα είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ. Πηγαίνουμε σε τακτικό συνέδριο τον Απρίλιο. Προχωράμε σε μια συγκροτημένη προσπάθεια οικονομικής ανασύνταξης της ΝΔ. Μετακομίζουμε σε νέα γραφεία στο Μοσχάτο που μας στοιχίζουν το 1/8 αυτών που μας στοιχίζουν τα σημερινά...".

Κατηγορίες για "καθεστωτισμό"

Τέλος, κατηγορεί δε την κυβέρνηση για καθεστωτισμό: "Υπάρχει καθεστωτισμός. Δεν είναι μόνο η αυθαιρεσία στην αδειοδότηση των καναλιών. Είναι ο πόλεμος σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές, που είναι τα «δημοκρατικά αμορτισέρ» που ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία. Είναι οι επιλογές στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, η επίσπευση των κρίσεων στην Αστυνομία, στο Λιμενικό. Φτάσαμε στο σημείο υπουργός της Κυβέρνησης να χαρακτηρίζει μέσα στη Βουλή «παθογένεια της Δημοκρατίας» την ύπαρξη ΜΜΕ...".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ