ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο… Παπανδρέου πήρε την καρέκλα του Τσίπρα!

Ο… Παπανδρέου πήρε την καρέκλα του Τσίπρα!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Παραλειπόμενο από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Στην πρώτη σειρά των θέσεων βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του κόμματος έχουν μια απόσταση μεταξύ τους λόγω… κορωνοϊού –αν και το «δίπλα, αλλά με απόσταση» θα μπορούσε να συμβολίζει τρόπον τινά τις μεταξύ τους σχέσεις.

Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει σηκωθεί από τη θέση του. Τότε ο… Ανδρέας Παπανδρέου πλησιάζει τον Πάνο Σκουρλέτη, παίρνει την κενή καρέκλα του Τσίπρα και κάθεται δίπλα στον γραμματέα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να έχει το πλέον… ΠΑΣΟΚ όνομα, αλλά είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ανήκει στο χώρο της λεγόμενης «ανανεωτικής» Αριστεράς από τα μαθητικά του χρόνια.

Μετά από λίγο ο Αλέξης Τσίπας επιστρέφει στη θέση του, αλλά βρίσκει την καρέκλα του κατειλημμένη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει κατευθείαν την ατάκα «λίγο έλειψα και μου φάγατε την καρέκλα».

Ετοιμόλογος ο Παπανδρέου του απαντάει:

«Μόνο ένας Παπανδρέου μπορεί να σου πάρει την καρέκλα».

Εν συνεχεία, ο Παπανδρέου επέστρεψε την καρέκλα στον Τσίπρα και η... τάξη αποκαταστάθηκε. Πάντως αν κρίνουμε από τις αναφορές στο «βρώμικο ‘89», η παρουσία του… «παπανδρεϊσμού» στην ΚΕΑ δεν περιορίστηκε στο πρόσωπο του στελέχους από τα Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ