ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας κατά ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλου

Τσιάρας κατά ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής o Κώστας Τσιάρας και με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ανέφερε πως υπάρχει ζήτημα με τον τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση χρησιμοποίησε το θέμα της καταγραφής συνομιλιών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας ότι ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης νομιμοποίησετο 2015 τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά στοιχεία, αποσύροντας τη σχετική διάταξη το 2019.

«Άκουσα μια συνάδελφο να μου λέει για το αν πρέπει να εκφράσω την άποψή μου για το αν τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα ανήκουν στη δική μου δικαιοδοσία και τι πρέπει να κάνω. Την καλώ να διαβάσει την ιστορία. Στις 24 Δεκεμβρίου 2015 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει μια τροπολογία με την οποία νομιμοποιεί τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα.

Ω του θαύματος, τον Ιούνιο του 2019 ο ίδιος υπουργός απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία. Πώς συμβαίνει αυτό το πράγμα να συνδυάζεται με τον χρόνο ουσιαστικά που ξεκινάει μια κυβέρνηση τη θητεία της και καταλήγει με τον χρόνο που τελειώνει μια κυβέρνηση τη θητεία της; Πού στέκεται εκεί η ηθική; Όταν ξεκινάμε τη θητεία μας τα παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά είναι καλά για να τα χρησιμοποιούμε και όταν τελειώνουμε τη θητεία μας δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε; Σε ποια ηθική στέκεται αυτό; Δικαιολογήστε σε ποια ηθική στέκεται αυτό», είπε και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν θα κρίνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα.

«Να κάνουμε όλοι μαζί το γενναίο βήμα και να αφήσουμε πίσω μια πρακτική που λειτούργησε αρνητικά στον χώρο της Δικαιοσύνης, πλήγωσε την αξιοπιστία της και δημιούργησε ένα τεράστιο ζήτημα και στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα. Αλλιώς, αν θέλετε να γυρίσουμε πίσω, μπορούμε να το κάνουμε με άλλους όρους και με εντελώς διαφορετικές πρακτικές», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ