ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παρασκευόπουλος: Η αποφυλάκιση Ρουπακιά οφείλεται στη βραδύτητα της δικαιοσύνης

Ν. Παρασκευόπουλος: Η αποφυλάκιση Ρουπακιά οφείλεται στη βραδύτητα της δικαιοσύνης
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στη βραδύτητα της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία είναι ένα γενικό πρόβλημα –όπως είπε-, απέδωσε μεταξύ άλλων την επικείμενη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

“Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση ”, ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Mega.

“Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και, ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη”, απάντησε ο υπουργός στο ερώτημα τι θα έλεγε στη μητέρα του Φύσσα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε πως υπήρχαν και άλλα προβλήματα που οδηγούν στην αποφυλάκιση Ρουπακιά. “Δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κ.λπ. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν”.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θα έχει επαφές με τις δικαστικές αρχές “για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ