ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας

Μητσοτάκης: Έτοιμοι για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας
Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα», δεδομένων, μάλιστα, των οικονομικών, γεωπολιτικών και υγειονομικών προκλήσεων. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. 

«Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας.

«Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα», υπογράμμισε.

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «πρέπει όλοι να πάρουμε μια βαθιά ανάσα».

«Τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ