ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων: Απάντηση αυταρχισμού στις αντιδράσεις

Τσακαλώτος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων: Απάντηση αυταρχισμού στις αντιδράσεις
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αυταρχισμό καταλόγισε στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση σχετικά με τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, το νομοσχέδιο κατατέθηκε ενόψει των αντιδράσεων που θα υπάρξουν, όπως είπε, το φθινόπωρο.

«Σε όλα αυτά απαντάτε με ένα νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, αυτή είναι η απάντηση του αυταρχισμού. Ξέρετε τι έρχεται, ξέρετε τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν. Λέτε ότι πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος σε κάθε διαδήλωση, αλήθεια στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου ποιος θα είναι υπεύθυνος ο πρύτανης; Είναι βέβαιο ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο. Έτσι θα πάμε; Αυτή είναι η απάντηση της ΝΔ; “Αμορτισέρ” οι εργαζόμενοι και στο τέλος αν δε σας αρέσει έχουμε και καταστολή να σταματήσουμε τις διαδηλώσεις; Όσους περιορισμούς και να βάλετε δεν θα σταματήσετε την νέα γενιά που διεκδικεί για το περιβάλλον, τα δικαιώματα, τις ανισότητες και το μέλλον. Δεν είναι βίαια τα νερά ενός ποταμιού αλλά οι όχθες που το περιορίζουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ