ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κατάθεση Παπαγγελόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συμβιβασμό ΗΠΑ - Novartis

Νέα κατάθεση Παπαγγελόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συμβιβασμό ΗΠΑ - Novartis
ΙΝΤΙΜΕ

Και νέα κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να τοποθετηθεί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ΗΠΑ - Novartis ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με επιστολή προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, αιτείται έκτακτης συνεδρίασης με αντικείμενο την απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για την Novartis.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή επικρίνουν την πλειοψηφία ότι ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό της.

«Δυστυχώς για την Δημοκρατία ο πολιτικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος. Μετέτρεψαν την Προανακριτική Επιτροπή σε παιχνίδι στα χέρια ενός ιδιώτη που με τις παράνομες πρακτικές συμπαρασύρει τη ΝΔ και την κυβέρνηση σε έναν επικίνδυνο παρακρατικό βούρκο», αναφέρουν και ζητούν να υπάρξει μετάφραση του συμβιβασμού μεταξύ Novartis και ΗΠΑ, να κατατεθεί στην επιτροπή και στη συνεχεια να κληθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να τοποθετηθεί επί του περιεχομένου του εγγράφου του συμβιβασμού.

Με αφορμή την κατάθεση της ιδιωτικής έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για την ηχητική συνομιλία Παππά - Μιωνή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το επιστημονικό συμβούλιο να αποφανθεί εάν νόμιμα η επιτροπή δέχεται υπομνήματα και έγγραφα από μάρτυρες που έχουν ήδη εξεταστεί ενόρκως ενώπιον της ιδίως δε μετά την αναστολή της λειτουργίας των συνεδριάσεων στις 25 Ιουνίου.

Επίσης, ζητούν να ερωτηθεί το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής εάν μπορούν να παραδοθούν πορισματικές εκθέσεις των ομάδων των κομμάτων χωρίς να έχει μεταφραστεί το υλικό από τις Ηνωμένες πολιτείες, χωρίς να έχει καταστεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς να έχει σχολιαστεί από τα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ