ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρης δικαίωση των ισχυρισμών Παππά, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική

Πλήρης δικαίωση των ισχυρισμών Παππά, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για πλήρη δικαίωση των ισχυρισμών του Νίκου Παππά κάνουν λόγο «κύκλοι» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική μετά την κατάθεση της πραγματογνωμοσύνης του ηχητικού ντοκουμέντου με τη συνομιλία του πρώην υπουργού με τον Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με τους ίδιους «κύκλους», τόσο το σημείο που αφορά στο «ακατάληπτο» της συνομιλίας δείχνει Μιωνή και όχι Παπαγγελόπουλο, ενώ το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν, ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας σταμάτησε σε σημείο που ήθελε την απομαγνητοφώνηση, αποδεικνύουν όσα έχει αναφέρει ο Νίκος Παππάς για τη συνομιλία.

Ειδικότερα, πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

Ο πραγματογνώμονας του Μιωνή διαψεύδει Μιωνή και επιβεβαιώνει Παππά

Σε σχέση με την νέα κατάθεση υλικού από Μιωνή – Πραγματογνωμοσύνη για το παράνομα καταγεγραμμένο ηχητικό

1. Το «ακατάληπτο» σημείο δείχνει Μιωνή και όχι Παπαγγελόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιώτης πραγματογνώμονας της πλευράς Μιωνή λέει ότι προχώρησε σε αποθορυβοποίηση των ακατάληπτων σημείων της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας. Στην έκθεσή του διευκρινίζει ότι η φράση Παππά, που δεν ακούγεται είναι η εξής: «...οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι». Άρα η πλήρης φράση του Νίκου Παππά είναι:

ΠΑΠΠΑΣ. «...Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!».

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι αυτοί που προσεγγίζουν την κυβέρνηση και είναι απόλυτοι, οι άνθρωποι που βγάζουν λεφτά δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Είναι άνθρωποι που προσεγγίζουν την κυβέρνηση, όπως ο Μιωνής.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Παπασταύρου (στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά) και ο Μιωνής, που από τότε έβγαζαν λεφτά, όπως έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Παππάς.

2. Στην πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται ότι η διακοπή της παράνομης καταγραφής (όπως και η έναρξη) έγινε από τον ίδιο τον Μιωνή «διαμέσου των πλήκτρων ελέγχου της συσκευής που την πραγματοποιεί».

Η λήξη της καταγραφής δεν έγινε, λοιπόν, «λόγω τέλους της μπαταρίας του καταγραφικού μηχανήματος», όπως αναφερόταν στο τέλος της απομαγνητοφώνησης της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας, την οποία κατέθεσε η πλευρά Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή πριν από λίγες ημέρες.

Ενδιαφέρον προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός πως η λήξη της καταγραφής (που έγινε από τον ίδιο τον Μιωνή, όπως λέει και ο ιδιώτης πραγματογνώμονας στον οποίο ανέθεσε τον έλεγχο του ηχητικού) έγινε ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινά (από τον ίδιο τον Μιωνή) η ανάλυση/περιγραφή της σχέσης Σταύρου Παπασταύρου και Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Για ποιον λόγο άραγε ο Μιωνής έκλεισε το καταγραφικό εκείνη τη στιγμή;

3. Σε σύγκριση του παρανόμως καταγεγραμμένου ηχητικού και της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας που κατέθεσε η πλευρά Μιωνή πριν από λίγες μέρες, παρατηρείται μια λαθροχειρία.

Από τις αναφορές Μιωνή στην απομαγνητοφώνηση αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παπασταύρου δεν θα μιλούσε ποτέ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ακόμη και αν ήταν ένοχη, κάτι που με βάση το ηχητικό (και φράση που έχει παραληφθεί) δεν αποκλείει καθόλου ο ίδιος.

Για αυτό εξάλλου, σ’ αυτό το σημείο της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας υπάρχει μια σαφής λαθροχειρία στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης, που αλλάζει το νόημα. Λείπει η φράση: «Μπορεί να έχει κάνει (σ.σ.: η Μαρέβα)».

Στην απομαγνητοφώνηση που διανεμήθηκε λέει:

Μιωνής (για Μαρέβα): «Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Μιωνής λέει:

«Δεν ξέρω τι έχει κάνει. Μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Μπορεί να έχει κάνει».

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει απαλειφθεί και από την απομαγνητοφώνηση που κατέθεσε εκ νέου η πλευρά Μιωνή μαζί με την έκθεση του ιδιώτη πραγματογνώμονα στον οποίο ο ίδιος ο κ. Μιωνής ανέθεσε τον έλεγχο του ηχητικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ