ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Τομπρούκ ο Δένδιας: Συνάντηση με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής

Στο Τομπρούκ ο Δένδιας: Συνάντηση με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Επίσκεψη στο Τομπρούκ της Λιβύης πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων και τακτικό συνομιλητή της Ελλάδας, Ακίλα Σάλεχ.

Όπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη εντάσσεται στις αδιάκοπες προσπάθειες της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου, μακριά από ξένες παρεμβάσεις που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και που αγνοούν παράλληλα τα συμφέροντα του λιβυκού λαού.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός εξωτερικών μετέβη στην Τυνησία, όπου είχε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Καΐς Σάγεντ (Kais Saied) και τον πρωθυπουργό, Ελιές Φαχφάχ (Elyes Fakhfakh), ενώ είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του, Noureddine Erray.

Κατά τις συνομιλίες αυτές, ο κ. Δένδιας συμφώνησε με τον Τυνήσιο ομόλογό του ότι «για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, απαιτείται μία λύση που να προέρχεται από τους ίδιους τους Λίβυους. Χωρίς ξένους παράγοντες, χωρίς ξένους στρατούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ