ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις κομμάτων στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Αντιδράσεις κομμάτων στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αντιδράσεις συναντά το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής τους προς την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διατάξεις εφάμιλλες με εκείνες του προεδρικού διατάγματος της χούντας.

Για νομοσχέδιο που θέτει ρυθμιστικούς κανόνες για την υπεράσπιση της ασφάλειας και την ανάπτυξη της κοινωνικο-οικονομικής ζωής, έκανε λόγο στην τοποθέτηση του ο Κώστας Καραγκούνης από τη ΝΔ και στον αντίποδα ο Γιάννης Ραγκούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο χειρότερο από τα νομοθετικά διατάγματα της χούντας.

«Θα ξεφτιλιστείτε και εσείς και ο νόμος σας», είπε.

Επιφυλάξεις διατηρεί το ΚΙΝΑΛ με τον βουλευτή του και πρώην δήμαρχο Αθηναίων να ζητά η απαγόρευση μιας διαδήλωσης να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας αλλά και δικαστικού οργάνου. «Σε πολλά θέματα προστασίας δικαιωμάτων η ελληνική αστυνομία είναι πίσω. Πως μπορούμε να της εμπιστευθούμε δικαίωμα τέτοιας συμμετοχής;», διερωτήθηκε.

Κατάπτυστο τερατούργημα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ και εκτίμησε ότι ο λαός με την πάλη του θα το ακυρώσει στην πράξη. Εκτός από την κυβέρνηση έστρεψε τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε «μύλο στην άθλια θεωρία περί μειοψηφιών που αυθαιρετούν».

Χουντική συμπεριφορά και ακροδεξιό αυταρχισμό «βλέπει» και το ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ