ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι νόμιζαν ότι η ανομία είναι το νόμιμο

Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι νόμιζαν ότι η ανομία είναι το νόμιμο
ΙΝΤΙΜΕ

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να εμφανίζεται αμετακίνητος και να διαμηνύει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Εκ μέρους της ΝΔ έγινε λόγος για ρύθμιση ενός ζητήματος που απέφευγαν όλες οι κυβερνήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει για επαναφορά χουντικών διατάξεων.

Τόσο ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης όσο και βουλευτές της πλειοψηφίας υποστήριξαν τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και σε πηγαδάκια στους διαδρόμους πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη διατήρηση καθεστώτος ανομίας. «Προφανώς θα υπάρξει πρόβλημα με τους μπαχαλάκηδες και τα “παιδιά”. Ας τους εξηγήσετε ότι το πάρτι τελείωσε και τα πράγματα επιστρέφουν στην λογική και στη νομιμότητα», είπε ο εισηγητής της ΝΔ.

«Εξισώνετε τις πορείες και τις διαδηλώσεις με ανομία και δολοφονίες», υποστήριξε ο Γιάννης Ραγκούσης για να συμπληρώσει ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η ποινικοποίηση του συνέρχεσθαι.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το ΚΚΕ, ενώ το ΚΙΝΑΛ ζήτησε θεσμικές εγγυήσεις για την ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος των συναθροίσεων προκειμένου να το στηρίξει. Αυστηροποίηση του πλαισίου για την τιμωρία όσων καταστρέφουν δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ζήτησε η Ελληνική Λύση, την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το ΜέΡΑ 25.

Ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για φθηνή προπαγάνδα. Διερωτήθηκε τι ζητά η αντιπολίτευση, «να παραμείνει η κατάσταση ως έχει;», ήταν το ερώτημα που έθεσε και σημείωσε πως δεν αφορά το νομοσχέδιο δεν αφορά το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, ή τριτοβάθμιες οργανώσεις, ούτε καν ομοσπονδίες, αλλά τις μικρές συγκεντρώσεις που παραλύουν την πόλη. «Κάποιοι θεωρούσαν ότι η ανομία είναι το νόμιμο και έσπαζαν την πόλη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ