ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης στο CNN Greece: Θα δημιουργηθεί μηχανισμός αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Μ. Βαρβιτσιώτης στο CNN Greece: Θα δημιουργηθεί μηχανισμός αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ασχολείται αποκλειστικά με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωση του στο CNN Greece, στο πλαίσιο του συνεδρίου Regional Growth Conference που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα αποτελέσουν μοχλό ενίσχυσης της οικονομίας και θα κατευθυνθούν στοχευμένα σε κλάδους οι οποίοι θα στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα οδηγήσει σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο.

Σχετικά με το πότε θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως καταρχήν πρέπει να κλειδώσει η συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια να τρέξουν οι διαδικασίες για να αντληθούν κεφαλαία στο τέλος του έτους.

Για τα κεφάλαια που θα δοθούν στην Ελλάδα, σημείωσε πως πέραν των 32 δισ. που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, η χώρα μας διεκδικεί από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (ΠΔΠ) του 2021-27 επιπλέον 40 δισ. από το ΕΣΠΑ και τις αγροτικές επιδοτήσεις.

«Πάμε σε έναν διπλασιασμό αυτών των χρημάτων, για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό το πακέτο», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η χώρα θα έχει την ευκαιρία να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα στήριξης και είναι σημαντικό -όπως είπε- αυτά τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά να αξιοποιηθούν σωστά και να απορροφηθούν γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ