ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Ανακριβή όσα ακούγονται για το μάθημα των καλλιτεχνικών

Κεραμέως: Ανακριβή όσα ακούγονται για το μάθημα των καλλιτεχνικών
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Προσχηματική χαρακτήρισε την κριτική που της ασκείται για το μάθημα των καλλιτεχνικών και ανακριβή όσα ακούγονται «περί εξοβελισμού των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα σχολεία» η Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25 και του Γιάννη Δελή από το ΚΚΕ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο δεν επέρχεται καμία αλλαγή αναφορικά με το πρόγραμμα μουσικής και καλλιτεχνικών, αντιθέτως με το Λύκειο, όπου - όπως είπε-ο τρόπος διδασκαλίας τους δεν περιποιεί τιμή σε κανένα.

«Μιλάμε για μάθημα επιλογής που δεν εφαρμόζεται», είπε και συμπλήρωσε πως στην Α ´ Λυκείου, μόλις το 2% των μαθητών επιλέγουν το μάθημα της μουσικής.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας αναζητούνται λύσεις από την καλλιτεχνική επιτροπή που έχει οριστεί, ώστε να υπάρξει ουσιαστική εκμάθηση των τεχνών στα σχολεία με την ενίσχυση των δεξιοτήτων σε όλο και πιο μικρές ηλικίες στο Δημοτικό.

Παράλληλα, μελετώνται λύσεις και για την Γ ´ Λυκείου που αποσκοπούν στη βελτίωση των πανελλαδικώς εξεταζομένων ειδικών μαθημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ