ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Νέα βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσίευμα για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες που έκανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα κρίσιμα ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

“Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009”.

“Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:

• Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;
• Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
• Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;
• Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για λασπολογία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία

“Η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

“Και αυτά, ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά, όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές, η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα”, σημειώνεται.

“Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν ... Hot Doc. Η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή. Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Γεροβασίλη: Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη

Εν των μεταξύ, σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον κύριο Παπασταύρου με τη σύζυγο του κυρίου Μητσοτάκη και την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου Όλγα Γεροβασίλη:«εμείς περιμένουμε από τον αρχηγό, τον πρόεδρο της ΝΔ - χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν - δεν είμαστε απ' αυτούς, δεν δρούμε με αυτόν τον τρόπο ρίχνοντας «λάσπη στον ανεμιστήρα», μια υπεύθυνη στάση, με βάση τις αρχές της διαφάνειας στην πολιτική ζωή. Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει ο ίδιος να δώσει καθαρές εξηγήσεις, απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα.

Γιατί, πραγματικά, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια, περιμένουμε απαντήσεις από τον κύριο Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και για το πόθεν έσχες το δικό του (Μητσοτάκη), που φέρεται να μην έχει δηλώσει τις εταιρείες της συζύγου του».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ