ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζέφρι Πάιατ: Συνεργαζόμαστε για να φέρουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ: Συνεργαζόμαστε για να φέρουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα μίλησε και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το πλαίσιο των εργασιών του 8ου Regional Growth Conference.

O κ. Πάιατ έκανε εκτενή αναφορά στις επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και στην παρουσία της Microsoft στην Δυτική Ελλάδα, όπου έχει επενδύσει στην δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, για τους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Αμερικανική πρεσβεία θα συνεχίσει να επενδύει στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας. Συνεργαζόμαστε με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη σε πολλούς ακόμη τομείς, για να φέρουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.

Γεωργιάδης: Θα παρακολουθούμε στενά το χρονοδιάγραμμα


Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο υπουργός Επενδύσεων και Aνάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε χθες για την μεγάλη επένδυση και την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

«Είμαι ευτυχής που όλα τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού αναφέρθηκαν στην έναρξη των έργων στο Ελληνικό», επεσήμανε ο υπουργός Επενδύσεων και Aνάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών λόγω της δικαστικής διαμάχης δυο εταιρειών για το Καζίνο.

Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης τόνισε πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και κατά πόσο τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

«Η καθυστέρηση των τεσσάρων μηνών μπορεί να καλυφθεί και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε πως προχωρούν κι άλλες επενδύσεις, όπως η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών, με προτεραιότητα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας.

Για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως το α’ εξάμηνο υπήρξε μεγάλη αξιοποίηση και αυτό θα συνεχιστεί.

Για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το σύνολο των δανείων θα εκταμιευθεί έως το τέλος Ιουλίου, ενώ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας ανέφερε πως το πρόγραμμα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Ο υπουργός Επενδύσεων εξήρε το γεγονός πως η κυβέρνηση ενεργοποίησε πολύ γρήγορα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο για τις μικρομεσαίες όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια τέτοια εξέλιξη και εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει ξανά καραντίνα στη χώρα.

Ερωτώμενος για τον αν θα γίνει ανασχηματισμός ο κ. Γεωργιάδης είπε πως κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο θα γίνει και αυτό και πως για το συγκεκριμένο ζήτημα αποφασίζει μόνο ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ