ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Έτοιμοι το 2022 οι επόμενοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά

Καραμανλής: Έτοιμοι το 2022 οι επόμενοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τη σημασία της λειτουργίας των τριών νέων σταθμών του Μετρό σε «Νίκαια», «Κορυδαλλό» και «Αγία Βαρβάρα» για την καθημερινότητα των πολιτών σε τρεις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα.

Από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να φτάσουν από τη Νίκαια στο Σύνταγμα σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος σε 55 λεπτά, τόνισε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, σημειώνοντας πως τους σταθμούς του Μετρό θα χρησιμοποιούν 63.000 επιπλέον επιβάτες και στους δρόμους θα κυκλοφορούν 11.000 λιγότερα ΙΧ αυτοκίνητα.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το έργο αυτό είχε ξεκινήσει από το 2004, οι μελέτες ολοκληρώθηκαν το 2008 και οι εργασίες ξεκίνησαν το 2012, κάνοντας λόγο για συλλογικές προσπάθειες και ευχαριστώντας τους πάνω από 2.000 ανθρώπους που εργάστηκαν για να παραδοθούν οι τρεις σταθμοί από σήμερα στο επιβατικό κοινό.

Σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο έτρεξαν οι διαδικασίες και υπενθύμισε ότι παρά την πανδημία του κορωνοϊού, όλα τα εργοτάξια συνέχισαν να εργάζονται.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε επίσης, ότι οι επόμενοι τρεις σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, η οποία επέκταση θα έχει συνολικό μήκος 7,5 χλμ, θα είναι έτοιμοι το 2022. Αναφέρθηκε στα τεχνικά προβλήματα, αλλά και στην κρίση, η οποία καθυστέρησε πολλά μεγάλα project υποδομών και τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα μεγάλα έργα.

«Εγκαίνια με μουσαμάδες»



Όσον αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης, υπενθύμισε, καταρχήν, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε μουσαμάδες και σχολίασε πως «αυτή είναι και μία ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος εγκαινιάζει -χωρίς εφέ- έργα, τα οποία σήμερα δίνονται στο επιβατικό κοινό, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς έκανε εγκαίνια με μουσαμάδες».

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι το Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμο ολόκληρο, με το σταθμό Βενιζέλου, μέχρι τον Απρίλιο του 2023, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

«Σκοτεινή η υπόθεση Καλογρίτσα»

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για μία σκοτεινή υπόθεση, επισημαίνοντας ότι ένας κορυφαίος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης εμφανίζεται να έρχεται σε συναλλαγές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Εκτίμησε ότι τα γεγονότα είναι συντριπτικά, αν και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ευτυχής για τις εξελίξεις, για αυτό και ζητά από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση, διότι η ύπαρξη εξωθεσμικών κέντρων, παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, είναι επιβλαβής για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι ο κ. Καλογρίτσας ιστορικά είχε σχέσεις με το ευρύτερο χώρο της αριστεράς, επομένως εκτίμησε ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αυτά που λέει και κάλεσε την αντιπολίτευση «κάποτε να πει την αλήθεια καθαρά στον ελληνικό λαό».

Τέλος, χαρακτήρισε δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες και τόνισε ότι για το καλό της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και έχει θεσμικό ρόλο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει ένα θεσμικό ρόλο, πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «Είναι δεδομένο ότι θα πάρει το δικαστικό δρόμο αυτή η υπόθεση, αλλά εγώ, ως πολιτικό πρόσωπο, περιμένω πολιτικές απαντήσεις. Αυτό, νομίζω, ότι περιμένει και ο ελληνικός λαός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ